Més de 550 docents de formació professional han participat activament en el 9è Congrés d’FP, organitzat per FP Empresa i CaixaBank Dualiza. Tots ells han impulsat la nova col·laboració entre centres d’FP i empreses que es produirà després de la implantació de la Llei d’FP. El Congrés ha tingut lloc a la Cidade da Cultura de Galicia, a Santiago de Compostel·la.

Els debats durant aquests dos dies s’han centrat en els reptes que la societat haurà d’afrontar per al desenvolupament adequat de la nova normativa, el paper que jugaran les organitzacions empresarials i sindicals per facilitar l’implicació formativa de les empreses i la relació amb els centres de formació, així com el rol del tutor o tutoressa empresarial en la formació dual.

El conseller de Cultura, Educació i Universitats de la Xunta de Galicia, Román Rodríguez, ha destacat la importància de la confiança de les empreses en l’FP, afirmant que “les empreses hauran de confiar encara més en l’FP” amb la introducció de la nova llei que dualitza tota la formació. Rodríguez ha recalcat que “les empreses confien en l’FP per captar recursos professionals per a ampliar les plantilles”, ja que el 85% dels alumnes que cursen FP a Galicia troben feina de manera immediata, i en el cas de la formació dual, el percentatge arriba al 100%.

Entre les empreses participants destacades en el congrés s’inclouen Iberdrola, Nestlé España i el Grup Pescanova, les quals han posat de manifest la responsabilitat que assumeixen amb la nova normativa.