Vam reprendre l’activitat de les Taules sectorials d’FP industrial i de construcció 4.0 en un entorn industrial com és la seu d’Stage2 al TMDC i posteriorment hem estat al congrés Rebuild 2023 amb centres FP d’edificació i obra civil aprenent com es transforma el sector, quines són les seves noves tendències i els seus reptes.

Taula sectorial FP Industrial,Taula FP i Construcció 4.0

Vam reprendre l’activitat de les Taules sectorials d’FP industrial i de construcció 4.0 en un entorn industrial com és la seu d’Stage2 al TMDC.

Hi van participar 25 persones de centres d’FP industrial, agents econòmics, socials i del ecosistema d’FP, amb l’objectiu de generar sinergies entre centres i teixit industrial, startups, en un espai de cocreació, emprenedoria i formació per a alumnat i docents.

Vàrem conèixer Stage 2, la primera acceleradora de startups industrials del país, creada al 2022 de la mà d’Oriol Pascual i un grup de 10 emprenedors, amb un fons d’inversió de 15M€ i el repte d’accelerar 150 projectes industrials fins al 2030.

Així mateix, vam convidar el Clúster de Construcció Industrialitzada de Catalunya, una plataforma nova i referent per al desenvolupament de la Construcció 4.0 a Catalunya, que treballarà al voltant de quatre eixos: Industrialització, Digitalització, Sostenibilitat i Formació.

I vam cloure la sessió visitant TMDC el primer coworking per a artesans de la fabricació ubicat al Poblenou, Barcelona. És un taller industrial de més de 2000m2 equipat amb maquinaria electroportàtil, maquinaria industrial i maquinaria CNC per a treballar la fusta, el ferro i el plàstic, amb projectes molt interessants.

Visita Rebuild 2023

Els dies 29 i 30 de març hem visitat a Madrid Rebuild 2023 l’esdeveniment de referència en innovació a l’edificació, amb nou centres d’FP d’Edificació i Obra civil de Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Saragossa, Palma, Madrid, Getafe, Segovia, Lleida i el Centre de referència Nacional de Paracuellos. 

Varem reunir els centres per treballar en xarxa i col·laborar en projectes, també vam assisir al Congrès Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0, un espai per conéixer les novetats, tendències del sector i copsar les necessitats de les empreses. 

La Construcció s’està transformant de la mà de la construcció industrialitzada, la sostenibilitat i la digitalització i l’FP és clau per formar els professionals de la contrucció 4.0.