Premis DONA TIC 2023 

El dijous 16 de novembre de 2023, al Convent dels Àngels del MACBA, es va celebrar l’acte de lliurament  9ª edició Premis Dona TIC 2023 impulsats per la direcció general de Societat del Coneixement del Departament d’Empresa i Treball, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Associació Tertúlia Digital.   

Els premis es divideixen en vuit categories i dues subcategories, una de les quals és per una Estudiant d’FP TIC que hagi desenvolupat un projecte o iniciativa destacable en aquest àmbit. 

Les guardonades en la categoría d’estudiant d’FP TIC 2023 han estat:  

  • Emma Casadevall Hernández  estudiant del CFGS d’Administració de sistemes informàtics i xarxes, perfil en ciberseguretat,  a l’Institut Pedralbes de Barcelona. Projecte: (CarmelIA ) una aplicació d’intel·ligència artificial connectada a una polsera Bluetooth per ajudar les dones en situacions d’assetjament al carrer.  
  • Com a novetat, enguany hi  ha hagut una menció especial en requalificació:  

Yolanda Moreno Arranz, estudiant CFGS Desenvolupament d’aplicacions Web (DAW) a l’Institut Pedralbes de Barcelona. Projecte Picture This, una aplicació web per a l’aprenentatge en anglès.   

Destacar també les dues finalistes:  

  • Júlia Sudan Catalán, estudiant CFGS Sistemes de telecomunicació i informàtics a l’Escola del Treball de Barcelona. Projecte desenvolupament d’una app per a fer la indústria musical més igualitària.  
  • Marta La Parra Pareja estudiant de CFGS Animació en 3D i jocs i entorns interactius  a l’Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) de Barcelona. Projecte Spectrum, un videojoc amb l’objectiu d’ajudar les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) a integrar-se a la societat 

La Fundació participa, des de 2017, com a membre del jurat dels Premis DONA TIC, una iniciativa que permet reconèixer el talent i lideratge femenins en l’àmbit tecnològic, i on sens dubte la formació professional  hi té un paper clau.  

Felicitats a totes les guanyadores, finalistes, centres, professorat i famílies.  

FEM VISIBLE EL PAPER DE LES DONES AL MÓN DIGITAL!  

Nota de premsa