Fa pocs dies, en motiu del 8 de març, vàrem entrevistar a Noemí Rabasco, la única noia de la classe a 2n del CFGS Automatització i Robòtica industrial a l’Institut Anna Gironella de Mundet de Barcelona. Cursa FP dual a l’empresa KUKA Iberia S.A , un dels principals fabricants mundials de robots industrials i sistemes  de solucions automatitzades de fabricació,  on realitza 1.000h de formació pràctica. 

El cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica industrial (ARI) pertany a la família d’Electricitat i Electrónica, té una durada 2.000h en dos cursos acadèmics i s’accedeix des de Batxillerat o d’un Grau mitjà. Compta amb un 4% de noies matriculades tot i que té una inserció laboral més del 74%.

Segons Óscar Pérez, director de Servei Tècnic de KUKA Iberia a Espanya i Portugal, l’empresa acull alumnat d’FP des del 2004 i l’experiència és molt positiva atès que per ells és una excel·lent oportunitat per atreure, formar i reclutar talent a l’empresa.   

En Llorenç Marín, professor d’ARI i tutor de Noemí a l’Institut Anna Gironella de Mundet, destaca la manca de noies en aquests estudis tècnics. Cal una tasca de divulgació on noies tècniques contactin amb l’alumnat d’ESO i/o Batxillerat, els expliquin/mostrin el seu treball i esdevinguin referents amb qui recolzar-se i fer néixer la seva possible vocació tècnica.

Així mateix, Carlos Garcia Calvo, cap de departament d’Electrònica a l’Institut Anna Gironella de Mundet, explica els avantatges per a l’alumnat a l’hora de triar cursar FP dual:

  • Un any d’experiència laboral que et permet fer contactes, els quals sempre són importants al món laboral. 
  • Aprens a manipular robots, programari i tecnologies que no disposa l’escola.
  • Al fer la feina d’una manera professional, l’alumne s’adona de si li agrada i si realment vol dedicar-se la resta de la seva vida a aquesta professió. 

Un cop finalitzen els estudis d’FP grau superior, els i les joves poden continuar ampliant formació amb els nous cursos d’especialització i també poden participar en projectes de mobilitat internacional ERASMUS+ o d’altres de Garantia Juvenil TLN o Compeuropa.    

Ara hi ets a temps!! Preinscripció Grau superior: del 25 al 31 de maig de 2022.

Per a més informació: GUIA FP!!