L’associació de ciutats europees Xarxa FP va ser de les primeres institucions en l’àmbit europeu que van apostar per oferir oportunitats d’internacionalització a estudiants, graduats, docents i centres de formació professional. Des de 1999, a través de Xarxa FP, de la qual formen part 40 ciutats de 15 estats europeus, s’han gestionat més d’11.000 mobilitats internacionals de joves estudiants d’FP.

Aquest passat dimecres 13 de març, al Saló de Cent, s’ha celebrat el 25è aniversari de la Xarxa FP. María Gómez Ortueta, directora de la Unitat de Formació Professional del Servicio Español para la internacionalización de la Educación (SEPIE) va parlar sobre el futur de la internacionalització de la Formació Professional. L’acte continuava amb una taula rodona sobre experiències Erasmus amb en Philippe Marchal, director d’afers europeus de l’Ajuntament de Toulouse; Montse Blanes, directora de l’Institut FP Sanitària Barcelona; Raquel Silipú, estudiant de l’Institut Escola d’Hosteleria i Turisme de Barcelona, i Randi Hagner, estudiant del Fremdspracheninstitut de Landerhauptstadt München.

Actualment, Xarxa FP és una de les poques institucions que realitza projectes de mobilitat internacional per a persones de tots els nivells educatius, incloent-hi estudiants dels cicles formatius de grau mitjà i superior, docents de formació professional, graduats en formació professional en situació d’atur, i és de les poques institucions estatals i europees que gestiona mobilitats internacionals per a joves estudiants dels programes de formació i inserció (PFI) fent que la internacionalització arribi a tots nivell educatius.

Amb el 25è aniversari de Xarxa FP es destaca la importància i experiència de la institució en impulsar la mobilitat internacional i fomentar la cooperació entre les ciutats europees. Xarxa FP continua sent un pilar fonamental per al creixement personal i professional dels estudiants, docents i professionals de la formació professional arreu del continent.