El 2 de febrer vam visitar el Campus 42 Barcelona situat al Parc Tecnologic de Barcelona Activa al districte de Nou Barris. És una escola de programació sense ànim de lucre que neix a París l’any 2013. Ha aterrat a Barcelona gràcies a l’impuls de Fundación Telefónica, i la col·laboració del Ajuntament de Barcelona i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Campus 42 Barcelona és un campus de programació innovador i gratuït, amb una metodologia revolucionària, gamificada, d’una durada mitjana de tres anys, està obert les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana perquè els alumnes puguin aprendre al seu ritme.

Compta amb una xarxa de 47 campus repartits en els 5 continents. Al campus aprenen programació, ciberseguretat, disseny, blockchain, etc., i també comunicació, lideratge, tolerància a la frustració, treball en equip…

Campus 42 Barcelona està obert a tots els centres d’FP, organitzen visites programades, tallers de programació per a no programadors, taller d’immersió a la Inteligència Artificial, etc.