El dia 19 de març vàrem assistir, a la Llotja de Mar,  a la presentació de l’estudi “La inserció laboral dels ensenyaments professionals 2023”.

Els ensenyaments professionals continuen sent una de les vies formatives que garanteixen una millor inserció laboral, segons les dades de l’estudi, que ja ha arribat a la dissetena edició. Recull que la taxa d’inserció laboral dels graduats en FP creix per tercer any consecutiu i se situa en el 54,49 %. El 2021 aquesta taxa arribava al 45,32 %, mentre que el 2022 era del 52,05 %.

La consellera d’Educació, Anna Simó, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Josep Santacreu, vàrem presentar les principals conclusions  de l’informe. La directora general d’FP, Mercè Chacón, va comentar les dades més rellevants de l’estudi, i el director del Consell de Cambres, Narcís Bosch, va parlar del paper de les empreses.

L’estudi també analitza la inserció laboral dels graduats en FP Dual. En aquest cas, el percentatge arriba al 66,29 %, gairebé 5 punts superior que l’anterior enquesta.

Estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2023