L’Informe publicat per l’OCDE Panorama de l’Educació (Education at a glance 2013) destaca que Espanya ha d’impulsar la Formació Professional de grau mig per lluitar contra l’atur juvenil.

L’Informe dibuixa un sistema educatiu amb un 22% d’espanyols amb Batxillerat o CFGM davant un 48% de la UE-21 i un 44% de la OCDE. El pitjor drama espanyol és que al 2010 vora el 46% de la població en edat de treballar disposa únicament de l’ESO o ni això. Aquesta xifra baixa al 25% de la OCDE i a un 24% de la UE-21.

Espanya té molts llicenciats, molt pocs tècnics i comandaments intermitjos i moltíssimes persones amb baixa titulació o directament sense ninguna titulació. Mentre països com Alemanya, Suècia, Finlàndia o EEUU tenen un enorme exercit de titulats mitjos.

La Formació Professional de grau mig (CFGM) permet adquirir les capacitats, els coneixements i l’experiència pràctica que es requereix en llocs de treball especialitzats i permeten als joves accedir al mercat de treball amb una qualificació. L’Informe destaca que a Espanya hi ha una oferta dèbil i insuficient d’aquestes titulacions.

Article premsa: Expansion

Article premsa: El País

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>