Els Pla de Mesures Innovació a l’FP és un projecte que potencia iniciatives que posen en valor l’experimentació, el foment de competències clau i el treball en equip, i es guia per la millora de l’èxit educatiu i la inserció laboral.
Actualment s’han dut a terme 11 edicions del Pla, on més de 700 projectes innovadors han participat, i un total de 363 s’han beneficiat econòmicament. Gràcies al suport donat per par de l’AMB i nostre, més de 5000 alumnes d’FP han pogut formar part de dits projectes.
Aquestes mes de maig hem fer una campanya de visualització d’alguns dels projectes impulsats en les últimes edicions; L’equip de l’Institut Rambla Prim va presentar un projectes de boies capaces de mostrejar microplàstics en aigües marines i continentals.
L’Institut Guillem Catà de Manresa, impulsa el muntatge d’un laboratori de control de qualitat tèxtil, i l’equip d’Anna Gironella utilitza la realitat virtual per conscienciar a l’alumnat de la importància dels riscos laborals abans d’iniciar les pràctiques.
La proposta de l’Institut Francesc Ferrer i Guàrdia, de Sant Joan Despí, promou que l’alumnat acompanyi el personal sanitari dels CAPs en l’atenció domiciliaria, per coneixer aquest tipus d’intervenció.
I de la mateixa manera, més de 350 projectes de la Demarcació de Barcelona s’han fet realitat gràcies al Pla de Mesures, un projecte que no para de créixer!