El 18 de juny va tenir lloc l’acte de lliurament de premis de la 10a edició dels PREMIS FPEMPRÈN amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Social Business City Barcelona.

L’acte va estar presidit pel Sr. Hèctor Santcovsky, vicepresident de la Fundació BCN Formació Professional i director de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, pel Sr. Miquel Àngel Essomba, patró de la Fundació BCN Formació Professional i comissionat d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i patró de la Fundació BCN Formació Professional, el Sr. Antón Costas, director de la Fundació del Cercle d’Economia, i la Sra. Neus Pons, directora-gerent de la Fundació BCN Formació Professional.

Com a novetat, i aprofitant la celebració d’aquesta 10a edició, la Sra. Neus Pons va anunciar una nova iniciativa que donarà continuïtat a projectes embrionaris nascuts des de la Formació Professional que vulguin desenvolupar la seva idea emprenedora o de negoci: FPconsolida. El Sr. Xavier Pérez, director general del RACC i soci de Netmentora Catalunya, va anunciar el guanyador d’aquesta edició en la que es van preinscriure un total de 32 projectes, el projecte “Go Zero Waste App”. Va recollir el premi en Martí Morató, participant de la 3a edició dels Premis FPemprèn i Founder & Business Development Manager de Go Zero Waste App.

Posteriorment, vam comptar amb la Maria Batet Rovirosa, entrenadora d’habilitats emprenedores i creatives, que va dur a terme la ponència “Pensa amb les mans”.

En aquesta edició, han participat un total de 86 projectes en la 1a fase, dels quals 73 han passat a la fase final del concurs, corresponents a 33 centres d’FP de la ciutat de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana i amb la participació d’un total de 259 alumnes.

Tots els participants van rebre un diploma de reconeixement per la seva implicació i esforç i la possibilitat de rebre un curs de formació i acompanyament per Barcelona Activa i una visita a la Cambra de Comerç de Barcelona, SECOT i Seed&Click.

El premi per als equips guanyadors ha consistit en una invitació per una visita guiada al Supercomputador Marenostruma gentilesa de Barcelona Supercomputing Centre, un recull de recursos formatius amb assessorament personalitzat gentilesa de Barcelona Activa, un guardó commemoratiu per cada membre de l’equip, un pòster per al centre i un regal per a tots els membres de l’equip. Finalment, es va fer la foto de família amb tots els equips guanyadors.

Els projectes guanyadors de les 7 categories de premis han estat:

Premi Energia, sostenibilitat i medi ambient: El Premi s’atorga amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i es valora l’optimització de l’energia sostenible (energies renovables, eficiència, estalvi energètic, etc.), així com el consum eficient, ecològic i responsable. En aquesta edició un total de 31 projectes han optat a guanyar aquesta categoria, tot i que, malauradament, el premi en la categoria de cicles de grau mitjà ha quedat desert.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          InApp

          De l’Institut Poblenou

          CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma

          De Joaquim Codina i Amós Pérez

 

Breu descripció: Aplicació que adverteix als cossos de bombers de possibles inundacions que hi poden haver a les comarques de Catalunya.

 

 

Premi Salut, esport i benestar: Premi al projecte que presenti millores de promoció de la salut i potenciï accions relacionades amb el benestar de les persones. En aquesta edició un total de 23 projectes han optat a guanyar aquesta categoria.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          Meteochair

          De l’Escola Solc Nou

          CFGM Farmàcia i Parafarmàcia

          De l’Adrià Gómez, Laura García, Xavier Auré i Itziar Millán

Breu descripció: Empresa que dissenya diferents complements adaptables a una cadira de rodes convencional amb la finalitat de millorar i facilitar el dia a dia de les persones amb mobilitat reduïda.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          Planta de radiologia per un hospital públic, Radiology Services

          De l’Escola Pia Nostra Senyora

          CFGS Diagnòstic per la imatge

          De Judith Bouzas, Neus Humà, Yvet Rodriguez, Marc Ruiz i Gerard Roig

Breu descripció: Empresa de serveis en l’àmbit del radiodiagnòstic que es centra en l’eficiència de les llistes d’espera alhora que proporciona un servei adaptat a la unitat de mama.

 

 

Premi Educació, cultura i lleure: Premi al projecte que promocioni iniciatives educatives, culturals i del lleure. En aquesta edició un total de 19 projectes han optat a guanyar aquesta categoria.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          BookEater

          De l’Institut Joan Brossa

          CFGM Activitats Comercials

          De Conrad Cortinas, Sara Gomes, Kacper Pawlowski, Shubham Sharma i Crismeli Belén

Breu descripció: App de lectura per a joves i adolescent que interactua amb els lectors per tal de mantenir l’interès pel llibre.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          Melody

          De l’ Institut de Nàutica de Barcelona

          CFGS Ensenyament i Animació Socioesportiva

          De Cristina Moreno i Yanira Pérez

 

Breu descripció: Creació d’una taula de Paddle Surf en la que s’incorpora un altaveu aquàtic que es farà servir de forma lúdica i vetllant per la seguretat del client.

 

 

Premi Hoteleria i turisme : Premi al projecte que potenciï i contribueixi al desenvolupament sostenible del sector hoteler i turístic. En aquest cas, 10 projectes han optat a guanyar aquesta categoria.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          Nom del projecte: GARCIA’S FOODTRUCK

          De l’Institut Mediterrània

          CFGM Activitats Comercials

          De l’Alejandro García

Breu descripció: FoodTruck que ofereix productes 100% frescos i ibèrics de qualitat tant a nivell nacional com internacional.

 

 • guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          Nom del projecte: CREPITAR

          De l’ Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona

          CFGS Direcció de Cuina i Direcció en Serveis de Restauració

          De l’Iván Gámiz

 

Breu descripció: Creació d’un grill-bar amb oferta lúdica i gastronòmica de tapes que es basen en la cocció amb llenya i carbó.

 

 

Premi Indústria: Premi al projecte que aporti qualitat i millores tecnològiques aplicades als diferents sectors econòmics, contribuint a fer créixer la nova industria basant-se en la innovació, la tecnologia i el disseny. 11 projectes s’han presentat a guanyar aquesta categoria.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          Nom del projecte: GoodGel

          De l’Institut de Nàutica de Barcelona

          CFGM Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo

          De Kilian Sanmartí i Gerard Morgadanes.

Breu descripció: Producció sostenible de glaçons de gel de diferents gustos per complementar les begudes i els combinats.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          Nom del projecte: Bioko Health Laboratory

          De l’ Escola Pia Nostra Senyora

          CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic

          De Òscar Romagosa, Xavier Clos, Roger Fontanals, Carles Madurga i Jan Hagenaers

 

Breu descripció: Creació d’un laboratori mòbil d’anàlisi i diagnòstic d’agents patògens a l’aigua de Guinea Equatorial amb la finalitat d’evitar l’elevat nombre de morts a causa de la contaminació de l’aigua.

 

 

Premi Economia social i solidària: Premi al projecte amb clar component social i de millora de la qualitat de vida de les persones, amb l’objectiu de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis, d’obrir nous mercats amb futur i de treballar i promoure el cooperativisme i el benestar social de la comunitat. Aquest premi s’atorga en el marc de col·laboració amb l’associació Social Business City Barcelona. En aquest cas, un total de 26 projectes han optat a guanyar aquesta categoria.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          Nom del projecte: Disabled World

          De l’ Escola Sagrat Cor Sarrià

          CFGM Atenció a Persones en Situació de Dependència

          De Marta Vall, Carla Romero, Blanca Rusiñol i Paula Padilla.

Breu descripció: Plataforma que ofereix serveis a empreses, centres educatius i famílies que tenen com a objectiu la millora de l’autonomia de persones amb diversitat funcional.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          Nom del projecte: SESAI RESEARCH

          De l’ Institut Bernat el Ferrer

          CFGS Automatització i Robòtica Industrial

          De Nasya Ruz, Diego Arcos i Ivan Sanchez.

Breu descripció: Creació d’un robot solar que emmagatzema l’energia per alimentar altres equips a països emergents a través de la creació de micro-hospitals a zones en conflicte.

 

 

Premi Emprenedor: Premi al projecte empresarial més viable. Es valora la consistència i viabilitat del pla d’empresa. Per últim, 50 projectes han optat a guanyar el Premi Emprenedor.

 

 • El projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          Nom del projecte: MECHANICAL ROLLER

          De l’Institut Anna Gironella de Mundet

          CFGM Manteniment Electromecànic

          De Isaac Márquez, José Miguel Segura i Marcos Vargas

Breu descripció: Adaptació de l’estructura d’una màquina de costura per a persones amb problemes de mobilitat en extremitats superiors.

 

Per al premi Emprenedor de Cicle Formatiu de Grau Mitjà s’ha decidit atorgar premis a dos projectes degut a la qualitat i valor afegit que presenten.

 

 • Segon projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

 

          Nom del projecte: TRIKDRIF MOTORS

          De l’Institut Anna Gironella de Mundet

          CFGM Manteniment Electromecànic

          De David Castillo i Alex Castro

Breu descripció: Empresa que dissenya, munta i comercialitza els seus propis models de patinets elèctrics, amb l’opció de que puguin ser totalment personalitzats.

 

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:

 

          Nom del projecte: DUETTO Estudio Textil

          De l’Escola Massana

          CFGS Art Tèxtil

          De Allison Brown i Adriana Civit

Breu descripció: Empresa que es dedica a la creació artesanal d’estampats atemporals i dissenys tèxtils personalitzats inspirats en la botànica.

One thought on “10ª edició premis FPEMPRÉN

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>