El divendres, 9 de novembre, de 9:30 a 14:00 hores, a la seu de Barcelona Activa (carrer de Llacuna, 162 – 164, Barcelona) es celebrarà el XIXè Fòrum Local d’Educació, sobre la formació i l’orientació professional: el paper del món local, organitzat per la Diputació de Barcelona.
Una de les conseqüències de l’actual crisi econòmica és el manteniment d’unes taxes d’atur molt elevades, especialment entre la població jove.
És una situació que no es pot perllongar perquè afecta directament tant la competitivitat de la nostra economia com el benestar de les persones afectades i el seu entorn.
En aquest sentit, l’educació, i específicament la formació professional, emergeix com una prioritat clau de les polítiques públiques.
Els ens locals, com a administració pública més propera al ciutadà, sens dubte copsen amb més intensitat les problemàtiques que els afecten.
En el cas dels consells locals de Formació Professional, aquesta proximitat permet conèixer de forma directa les necessitats dels agents educatius, econòmics i socials, tant del propi municipi com de la seva àrea d’influència, contrastant els diferents punts de vista i col•laborant en la confecció de propostes de millora.
Tradicionalment, l’orientació professional ha estat un dels elements clau per a intentar relligar l’oferta formativa amb la demanda empresarial d’un territori concret, com a eina de competitivitat i de creació d’ocupació.
El món local viu, en relació a l’orientació i la formació professional, una realitat que genera expectatives i reptes que es debatran en aquest fòrum.
Per a més informació: http://www.diba.cat/web/cjs/inici/-/cjs/1828/

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>