La Fundació BCN FP i cinc centres d’FP de la Taula sectorial de Formació industrial (TSFI) de Barcelona, van visitar Munich & Stuttgart, del 26 al 30 de juny, gràcies a XARXA FP i al programa ERASMUS +, amb l’objectiu de conèixer de primera mà com el sistema d’FP dual alemany dona resposta a la indústria 4.0.

Alemanya és puntera en indústria 4.0 i els professors d’FP industrial de l’Escola del Treball, Anna Gironella de Mundet, Salesians de Sarrià, Jesuïtes el Clot i Mare de Deu de  la Mercè van visitar a Munich l’ITQ, un centre de referència internacional en mecatrònica, la Fira Laserworld of Protònics per conèixer una Makeathon en la qual van participar 79 alumnes d’FP i enginyeries. També van aprofundir en el coneixement del sistema dual i el paper de les Cambres de Comerç i Indústria al país.

A  Stuttgart la delegació de Barcelona va visitar el Werner Siemens Schule que compta amb un Lernfabrik 4.0, va conéixer metodologies i programes didàctics d’empreses com CET i Christiani i es va reunir amb experts del Ministeri d’Economia i Finances de Baden-Württemberg amb el suport de la Delegació del Govern a Alemanya.

IMG 20170627 095358 IMG 20170626 121752

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>