No fa gaires anys els vostres pares havien de fer la compra diàriament. Avui en dia això és impensable degut al ritme frenètic de les nostres vides. Caldria potser fer-nos una pregunta; Ens hem parat a pensar alguna vegada quan entrem a un supermercat o una botiga tot el que hi ha al darrera dels productes que trobem a les prestatgeries?. Aquesta qüestió té una resposta que es pot resumir en dues paraules Tecnologia alimentària.
I què és la Tecnologia Alimentària? Doncs tot allò que fa possible l’elaboració, transformació i conservació dels aliments  per tenir-los a disposició dels consumidor en plenes garanties de seguretat alimentària sense haver-los de preparar o comprar diàriament. I això que sembla tan fàcil en principi, requereix molts llocs de treball per a que es pugui aconseguir. Per fer-nos una idea de les seves dimensions, la indústria de l’alimentació i les begudes està formada aproximadament per 30000 empreses i mig milió de treballadors i constitueix un dels principals motors econòmics del país (dades FIAB Federació espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes). Tanmateix va ser el segon sector amb major oferta de feina el 2010 i inverteix un 0,26% de la seva facturació de 80.000 milions d’euros anuals.
Per tant, potser caldria plantejar-se , perquè no dedicar-se professionalment a un sector que ha tingut un creixement sostingut durant els darrers vint anys, que alhora és un dels principals sectors exportadors només superat per l’automòbil, que també es veu menys afectat per les recessions i que és un motor de la nostra economia.
La formació professional respon a la ciutat de Barcelona a aquesta necessitat de les empreses amb l’oferta pública de formació en Indústries Alimentàries a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona. En funció de les espectatives a nivell laboral, els cicles disponibles cobreixen tot el ventall de necessitats de la indústria alimentària.
El tècnic superior en processos i qualitat en la indústria alimentària, permet formar caps de producció, responsables de qualitat i seguretat alimentària, tècnics de laboratori fisico-químic i microbiològic, així com donar les eïnes per a nou emprenedors del sector alimentari.
El cicle d’elaboració de productes alimentaris pot ser interessant si hom vol ser supervisor de línia i/o controlador  línies d’envassament i embalatge, o posar un negoci de una rostisseria, catering, plats preparats, etc. El cicle de forneria, pastisseria i confiteria prepara forners, pastissers, confiters, torronaires, etc…i  proveix treballadors per aquest sector tan important al nostre país.
Tanmateix per abastir la gran demanda, s’ofereix l’equivalent a un nivell 1 europeu d’auxiliar de la indústria càrnia.
Visiteu el vídeo de l’Escola de Turisme i Hosteleria Bcn:
http://www.youtube.com/watch?v=xBlEebccqT0&list=UUBmA7r6MITNTUwyWRp0FDMA&index=1&feature=plcp

 761__1-Industries-Alimentaries-web.JPG 761__2-Industries-Alimentaries-web.jpg 761__3-Industries-Alimentaries-web.jpg 761__4-Industries-Alimentaries-web.jpg

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>